Азаров: Кожен день дії кабальної газової угоди віддаляє Україну від РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Кожен день дії кабальної газової угоди віддаляє Україну від РФ

Енергетика
854
Кожен день дії кабальної газової угоди віддаляє Україну від Росії. Про це заявив Прем’єр-міністр України Микола Азаров в Нідерландах, коментуючи підписану з компанією “Royal Dutch Shell” операційну Угоду. Про це повідомили у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ. “Кожен день, поки діє нерівноправна газова угода з Росією, віддаляє Україну від Росії”, – сказав Микола Азаров.
Водночас Глава Уряду підкреслив, що з точки зору стратегічного партнерства тимчасово отримана одностороння вигода не дозволяє будувати довгострокові відносини.
За словами Миколи Азарова, газовий контракт є постійним подразником в українсько-російських відносинах. Тому в України не залишається іншого виходу, ніж як шукати партнерів з диверсифікації поставок енергоносіїв і впроваджувати програми з енергоефективності та енергозаміщення.
Нагадаємо, що 12 вересня 2013 під час робочої поїздки Прем’єр-міністра України Миколи Азарова в Нідерланди між Урядом України та компанією “Royal Dutch Shell” було підписано угоду про операційну діяльність щодо Угоди про розподіл вуглеводнів, яка видобуватиметься у межах Юзівської площі.
Угода дозволяє фактично з сьогоднішнього дня почати роботи “Royal Dutch Shell” в Україні. Відповідно до підписаної Угоди про розділ продукції на першому етапі “Royal Dutch Shell” вкладе в геологічну розвідку близько 500 млн. доларів, а взагалі інвестиції компанії в промислову розробку та побудову комунікацій на Юзівській площі оцінюються в обсязі 10 млрд. доларів. У межах Юзівської площі видобуватимуться як традиційний природний газ, так і сланцевий, і газ із щільних пісковиків. Перший вільний газ з Юзівської площі очікується в кінці 2014 року.
Юзівська площа знаходиться на території Донецької та Харківської областей. За прогнозами експертів “Royal Dutch Shell”, прогнозні запаси газу становлять 3-3,5 трильйона кубометрів газу.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас