Промвиробництво в єврозоні впало на 1,5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Промвиробництво в єврозоні впало на 1,5%

Світ
231
Обсяг промислового виробництва в єврозоні різко впав в липні до найнижчого рівня більш ніж за три роки. Нові дані свідчать про крихкий тренд економічного відновлення європейської економіки.
Промислове виробництво в єврозоні знизилося на 1,5% в місячному вираженні, і це найбільше падіння з вересня минулого року, свідчать дані Євростату.
Економісти, опитані Dow Jones Newswire, очікували невеликого зростання показника. У річному вираженні показник впав на 2,1%. Востаннє рівень виробництва був нижче тільки в квітні 2010 р.
Судячи за цими даними, економіка єврозони навряд чи покаже сильну динаміку в III кварталі.
Спад у промисловості пов’язаний зі значним падінням виробництва на німецьких, італійських і французьких підприємствах. Виробництво в цих країнах становить приблизно дві третини від загального обсягу. Промвиробництво в Німеччині впало на 2,3%.
Ще сильніше падіння було зареєстровано в невеликих країнах, таких як Ірландія, де виробництво впало на 8,7%, і Мальта, де показник впав на 6,7%.
ВВП, як очікується, зросте на 0,1% в III кварталі і буде рости на 0,2% у наступні два квартали, свідчать дані опитувань. При цьому безробіття зросте до рекордного рівня в 12,4% цього року.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас