ЄБРР: Україна - це країна-загадка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР: Україна - це країна-загадка

Світ
2600
Європейський банк реконструкції та розвитку вважає, що Україні необхідні реформи, щоб остаточно не скотитися в аутсайдери.
“Україна – це велика загадка для дослідників перехідних економік. З одного боку, країна значною мірою відкрита політично, але з іншого, за два десятиліття практично не зблизилася з більш розвиненими економіками”, – вважає заступник головного економіста ЄБРР Йеромін Цеттельмейер, передає прес-служба банку.
Таку заяву він зробив 2 вересня на семінарі “Сценарії для України”, проведеному ЄБРР спільно з Всесвітнім економічним форумом, під час якого обговорювалися перспективи довгострокового розвитку нашої країни, її конкурентоспроможність на традиційних ринках і потенціал виходу на нові, а також досвід реформ у країнах, схожих на Україну.
“У посткризовому світі, де інвестори стали проявляти більшу вибірковість залежно від політичних та економічних процесів, Україна перебуває у складному становищі. Без реформ вона може відстати ще сильніше”, – заявив у своєму виступі Цеттельмейер. У повідомленні також вказано, що за результатами семінару експерти ВЕФ готують звіт, який буде оприлюднений до кінця року.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас