Китайська держкомпанія готова побудувати кільцеву дорогу навколо Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайська держкомпанія готова побудувати кільцеву дорогу навколо Києва

Казна та Політика
783
Міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов зустрівся з представниками китайської державної компанії China Guangdong Provincial Changda Highway Engineering Co. Ltd. У ході зустрічі обговорювалася можливість участі компанії в інвестиційному проекті з будівництва кільцевої дороги навколо Києва.
Ігор Прасолов зазначив, що починаючи з 2011 року відносини між Україною і КНР вийшли на рівень стратегічного партнерства. Так, країни активно співпрацюють в енергетиці, сільському господарстві, транспортній інфраструктурі.
“Ми дуже раді, що китайські компанії проявляють активний інтерес до інфраструктурних проектів, що здійснюються в Україні”, – підкреслив міністр.
Китайська компанія має великий досвід реалізації подібних проектів в КНР та інших країнах. Так, з моменту створення в 50-х роках минулого сторіччя, компанія побудувала 4 тис. кілометрів автодоріг, у тому числі 800 кілометрів швидкісних доріг. На сьогодні штат компанії налічує більше 50 тис. осіб.
Крім проектів в КНР, компанія на сьогодні реалізує ряд проектів з будівництва доріг, тунелів і мостів в інших країнах, зокрема в Африці та Азії.
Представники China Guangdong Provincial Changda Highway Engineering Co. Ltd також відзначили, що компанія є державною, а тому має певну відмінність від приватних компаній – якщо діяльність приватних компаній в першу чергу спрямована на отримання прибутку, то робота державної компанії орієнтована на реалізацію державної політики в тому чи іншому напрямку. Враховуючи активний розвиток українсько-китайських економічних відносин, це, на думку представників компанії, є додатковою гарантією ефективного впровадження проектів, які компанія може реалізувати спільно з українською стороною.
Також представники китайської компанії повідомили, що відносно участі компанії в проекті з будівництва кільцевої дороги навколо Києва вже проведені зустрічі з керівництвом “Укравтодору” і Мінінфраструктури.
Ігор Прасолов висловив готовність, в рамках своїх повноважень, надати китайській стороні підтримку в реалізації проекту. “Ми готові приєднатися і сприяти в реалізації цього проекту”, – підкреслив міністр.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас