719
У 2013 р. в Україні на 35% скоротиться імпорт м'яса - завдяки внутрішньому виробнику
— Аграрний ринок
Цього року пропозиція іноземної м’яса на вітчизняних прилавках знизиться на 35%. Причина – зростання його виробництва в Україні. Завдяки державній підтримці продовжує зростати поголів’я худоби в господарствах населення. Крім того, розвиваються нові тваринницькі комплекси. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.
“Ми рухаємося в бік самозабезпечення продуктами харчування, які можемо зробити. Наприклад, цього року в Україні можна скоротити імпорт м’яса на 35%. Для цього необхідно використовувати ринкові методи. А це підвищення конкурентоспроможності продукції та нарощення внутрішнього виробництва”, – підкреслив міністр.
За словами Присяжнюка, завдяки державній підтримці в Україні постійно зростає поголів’я худоби та її реалізація на переробку. Так, тривають програми підтримки тваринництва в дрібнотоварному секторі. Крім того, держава сприяє реконструкції та будівництву нових тваринницьких комплексів. Зараз вже введені в дію 67 таких об’єктів.
“Держава буде продовжувати комплексно підтримувати м’ясну галузь. Але сільгоспвиробник повинен розуміти, що на внутрішньому ринку м’ясний сектор ще не заповнено і має хороший потенціал. І ми будемо стимулювати заповнення цього ринку високоякісною м’ясопродукцією нашого виробника”, – зазначив Присяжнюк.
Також міністр повідомив, що за 8 місяців в Україні на 4,4% збільшилося поголів’я свиней, на 2,8% – ВРХ, на 3,9% – птиці. При цьому на 9,4% зросла реалізація худоби на переробні підприємства.
За матеріалами: РБК-Україна
Поділитися новиною