Росія "залякує і примушує" Україну валютною кризою - британський експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія "залякує і примушує" Україну валютною кризою - британський експерт

Валюта
1676
Росія буде всіляко намагатися зірвати підписання угоди про асоціацію України з ЄС у Вільнюсі. Про це телеканалу БТБ заявив співдиректор Центру європейських досліджень Астонського університету (Великобританія) доктор Натаніель Копсі, коментуючи прогноз «Сбербанку Росії» про те, що ймовірність валютної кризи в Україні в період з липня 2013 по липень 2014 доходить до 82%.
«Ці дії є частиною більш широкої програми з боку Росії, яку ми називаємо залякуванням або примусом», – зазначив він. Експерт зауважив, що ця політика не обмежується тільки Україною. Так, за його словами, минулого тижня подібне трапилося і з Молдовою.
«Російський чиновник в ході візиту в цю країну спрогнозував, що через два тижні в Молдові може стати дуже холодно, натякаючи на те, що постачання енергоресурсів до Молдови можуть призупинити», – додав копси.
Фінансист переконаний, що такі дії з боку Росії досить широко відомі. На його думку, вони спрямовані на те, щоб залякати деякі країни Східної Європи та завадити підписанню Угоди про асоціацію з ЄС після саміту у Вільнюсі.
«Проте я хочу нагадати, що подібна ситуація вже була кілька років тому, перед розширенням НАТО в центрально-європейських країнах, особливо в країнах Прибалтики – Латвії, Литві та Естонії. Загрози тоді були досить схожими, але насправді, в результаті нічого не трапилося. І, на мій погляд, в Україні все відбуватиметься за подібним сценарієм», – вважає він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас