Роботодавців будуть дотувати за працевлаштування молодих матерів - на 12 прожиткових мінімумів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роботодавців будуть дотувати за працевлаштування молодих матерів - на 12 прожиткових мінімумів

Казна та Політика
1101
Роботодавцям, які беруть на роботу молодих матерів, які будуть виходити з декретної відпустки, виплачуватимуть 12 прожиткових мінімумів. Про це повідомила голова Державної служби зайнятості Марина Лазебна на круглому столі.
“Якщо мама після закінчення відпустки по догляду за дитиною не змогла з нашою допомогою знайти роботу, то ми запропонуємо їй дотувати працевлаштування і роботодавець, який прийме її на роботу хоча б на рік, отримає від служби зайнятості 12 прожиткових мінімумів”, – сказала вона.
Крім того, повідомила вона, зараз розглядається питання про зменшення періоду пошуку роботи за допомогою служби зайнятості з 6 до 2 місяців. За її словами, впровадження цієї ініціативи очікується найближчим часом. Лазебная пояснила, що протягом одного року жінка зможе адаптуватися до вимог ринку праці після тривалої перерви в роботі.
Мінсоцполітики пропонує видавати матерям, які перебувають у відпустці по догляду за дитиною, безкоштовний ваучер для підвищення кваліфікації або отримання нової професії. За оцінками Державної служби зайнятості, такою послугою в Україні зможе скористатися більше 10 тис. жінок. За оцінками експертів, за 3 роки професійної паузи людина втрачає до 70% своєї професійної кваліфікації.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас