Facebook запустить нові інструменти пошуку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook запустить нові інструменти пошуку

Технології&Авто
373
У Facebook з’явиться функція пошуку, яка дозволить відслідковувати в соціальній мережі обговорення тієї чи іншої теми в режимі реального часу. Про це повідомила The New York Times.
За інформацією видання, новий пошуковий інструмент дозволить ЗМІ, маркетологам та іншим фахівцям здійснювати пошук контенту в соцмережі за заданими темами, а також ключовими словами заголовків і статей. Для цього достатньо буде вказати в пошуковому рядку кілька основних слів – наприклад, «голосування по Сирії» або «олімпійські ігри в Токіо». У результатах такого пошуку будуть відображатися всі публічно розміщені пости користувачів мережі, присвячені обраній темі.
Також пошук дозволить збирати загальну статистичну інформацію про закриті для публічного доступу пости. Наприклад, компанії зможуть отримувати дані про середній вік людей, котрі обговорюють тему, про географію розміщення постів, про стать і вік людей, які коментують їх.
Очікується, що в тестовому режимі нові функції будуть доступні лише кільком великим медіакомпаніям – Buzzfeed, CNN, NBC News, Sky Television and Slate.
Розширення пошукових можливостей стане ще одним кроком соцмережі в бік збільшення власної рекламної привабливості – раніше Facebook впровадив використання «хештегів», за якими користувачі можуть відслідковувати всі повідомлення на конкретну тему. Аналогічна функція існує також в сервісі мікроблогів Twitter і на фотосервісі Instagram.
Соціальна мережа Facebook була заснована в 2004 році. У 2012 році прибуток мережі склав 5,1 мільярда доларів. 88 відсотків усієї виручки Facebook становлять доходи від продажу реклами.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас