Для отримання водійського посвідчення українці можуть складати іспити в ДАІ незалежно від місця реєстрації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для отримання водійського посвідчення українці можуть складати іспити в ДАІ незалежно від місця реєстрації

Особисті фінанси
463
Кабінет Міністрів постановою від 12.06.2013 № 627 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету міністрів України» зменшив термін дії водійського посвідчення на право керування транспортними засобами з 50 до 30 років. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.
При цьому іспити, необхідні для отримання водійського посвідчення, дозволили здавати в центрах Державтоінспекції незалежно від реєстрації за місцем проживання або перебування.
Крім того, особам, позбавленим права керування транспортними засобами за керування у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, посвідчення водія повертається тільки після обов’язкового проходження позачергового медичного огляду та складання теоретичного та практичного іспитів.
Вилучені посвідчення водія зберігаються в центрі Державтоінспекції за місцем проживання особи, позбавленої права на керування транспортним засобом.
Державтоінспекція також оформлює і видає нове посвідчення водія замість втраченого або вкраденого посвідчення після перевірки факту видачі такого посвідчення водія особі, яка заявила про його втрату або викрадення.
До того ж дана постанова регламентує діяльність філій установ з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас