Криза наступає: у Росії очікуються масові звільнення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криза наступає: у Росії очікуються масові звільнення

Світ
1545
Прем’єр-міністр Дмитро Медведєв вважає становище із зайнятістю в мономістах дуже складним. Уряд підготує нараду з цього питання.
“Ситуація на ринку праці достатньо різна. Досить великий ризик звільнення з цілої низки підприємств… Особливо складна ситуація в так званих мономістах, де немає можливості влаштуватися в інші місця”, – заявив Медведєв на нараді з віце-прем’єрами.
“Хотів би, щоб ми окрему увагу приділили ситуації в мономістах. Думаю, що потрібно буде провести нараду, підготуйте її”, – підкреслив прем’єр-міністр, звертаючись до віце-прем’єрів.
У свою чергу, віце-прем’єр Ольга Голодець відповіла: “Підготовлені пропозиції по так званій програмі “Нова зайнятість”. За словами Голодець, основну частину безробітних в країні складає молодь без досвіду роботи і інваліди. “Більше 800 тис. інвалідів на сьогодні потребують працевлаштування”, – зазначила віце-прем’єр.
“Саме тому розроблена нова програма, яка стимулює роботодавців, якщо вони приймають до себе на роботу такі категорії населення: жителів з депресивних районів і регіонів, молодь, яка вперше шукає роботу, та інвалідів”, – підкреслила Голодець.
“Програма розрахована на три роки. Її щорічне фінансування, за нашими оцінками, становить 45 млрд руб. Ми почали обговорення її з колегами по уряду”, – додала віце-прем’єр.
Що стосується положення на Далекому Сході, то Медведєв застеріг від завищення цін на будматеріали при відновленні будинків для жителів, постраждалих від повені. На Далекому Сході почнуться великі будівництва, в регіон “прийдуть великі гроші”, зазначив прем’єр-міністр.
“Як це водиться, завжди є охочі на цьому заробити понад міру, включаючи і постачання будматеріалів, які можуть прийти, наприклад, звідки-небудь з Калінінграда або взагалі з іншого кінця світу. Ну і завищення (вартості – ред.) загальнобудівельних робіт, ремонтів”, – пояснив Медведєв.
“Потрібно за цим всім стежити. Не тільки тому, що це гроші державні. Найголовніше, щоб просто люди вчасно отримали якісне житло”, – додав прем’єр-міністр. За його словами, необхідно спростити бюрократичні процедури при вирішенні проблем людей.
У свою чергу, повпред президента на Далекому Сході віце-прем’єр Юрій Трутнєв наголосив, що списки постраждалих громадян формують повільно, не вирішено питання виплати компенсації за втрачені сільськогосподарські угіддя. У вівторок відбудеться засідання урядової комісії з НС, де обговорять всі ці питання.
“Давайте швидше ці організаційні питання вирішимо. Що стосується списків, завжди ця бюрократія існує. Треба її мінімізувати настільки, наскільки це можливо. Доповісти мені, я готовий до цього підключитися”, – заявив Медведєв.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас