Темпи приросту українського IT становлять 40% на рік - Азаров — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Темпи приросту українського IT становлять 40% на рік - Азаров

Казна та Політика
792
Темпи приросту української галузі інформаційних технологій становлять 30-40% на рік. Про це сказав Прем’єр-міністр України Микола Азаров, повідомляє інформаційно-аналітичний бюлетень КМУ.
Як відзначають в бюлетені, Азаров вважає, що саме розвиток IТ-галузі, як інноваційної сфери економіки з високою доданою вартістю, дозволить у стислі терміни збільшити ВВП України.
“В Україні IT-сфера динамічно розвивається, темпи приросту становлять 30-40% на рік. Такими темпами не розвивається жодна вітчизняна галузь. Це свідчить про те, що у сфері високих технологій ми маємо великий потенціал, у нас якісна освіта, фахівці затребувані і суспільством, і економікою. Тому в вас дуже хороша перспектива”, – підбив проміжні підсумки законодавчої реформи оподаткування в IT-індустрії Прем’єр-міністр Микола Азаров.
Нагадаємо, зараз у Верховній Раді України зареєстровано законопроект, спрямований на розвиток і стимулювання IТ галузі. За словами голови Комітету Верховної Ради з питань інформатизації та інформаційних технологій Валерія Омельченко, податкові стимули, передбачені законопроектом № 2063, дозволять вивести з “тіні” українські IТ-компанії.
“Зміни до Податкового кодексу, які ми пропонуємо в законопроекті, дозволять створити привабливий бізнес-клімат в області IТ і високих технологій. І тоді українські розробки і стартапи стануть цікавими як для внутрішніх інвесторів, так і для іноземних компаній”, – переконаний парламентарій.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас