Криза 1997 роки не повториться - прем'єр Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криза 1997 роки не повториться - прем'єр Китаю

Світ
451
Прем’єр Державної ради КНР Лі Кецян впевнений, що азійські країни переживуть відтік капіталу легше, ніж в минулому десятилітті. Зараз Китай, Індія та Індонезія краще готові до неприємностей, ніж в 1997 р.
В опублікованій у Financial Times статті глава китайського уряду зазначив: “Очікування згортання кількісного пом’якшення в деяких великих економіках призводять до масованого притоку капіталу на ринки розвинених країн, попутно викликаючи різкі рухи на фондових ринках і девальвуючи валюти країн, що розвиваються.”
“Однак, на мій погляд, держави Азії витягли урок з минулого і значно зміцнили свої можливості для боротьби з ризиками. Китай впевнений, що завдяки гнучким обмінним курсам, істотним ЗВР і системі багатосторонніх і двосторонніх валютних свопів азіатські країни легше впораються з проблемами”, – запевнив читачів Financial Times Лі Кецян.
За словами прем’єра, Китай збереже темпи зростання ВВП як мінімум на рівні 7,5%. Якщо швидкість розвитку впаде нижче цього рівня, то влада КНР готова знову вдатися до бюджетного стимулювання. Його розмір буде обмежений темпами інфляції, які не повинні перевищувати 3,5%.
Поки індикатори китайської економіки знаходяться в комфортних рамках: у серпні експорт з Китаю збільшився на 7,2% порівняно з минулим роком, а імпорт підріс на 7%. А індекс ділової активності PMI перебуває вище позначки 50 пунктів, що говорить про збереження зростання в промисловості та секторі послуг.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас