Дипломатів США терміново евакуюють з Лівану - через обіцяну криваву помсту Ірану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дипломатів США терміново евакуюють з Лівану - через обіцяну криваву помсту Ірану

Світ
411
Держдеп США сьогодні відкликав велику частину співробітників посольства в Бейруті і закликав американських громадян утриматися від поїздок до Лівану.
Велика частина американських дипломатів та їхні сім’ї покидають Ліван через загрозу безпеці. “Від 6 вересня державний департамент відкликає рядових співробітників посольства США в Бейруті та членів їх сімей у зв’язку із загрозою безпеці”, – йдеться в повідомленні посольства США в Лівані.
Держдеп США також закликав американських громадян утриматися від поїздок до Лівану.
У посольстві підкреслили, що ті громадяни США, які зараз перебувають на території Лівану і не хочуть виїжджати з країни, повинні усвідомлювати і ретельно зважувати ризики від подібного роду рішень.
Евакуації дипломатів передувала інформація про перехоплені американською розвідкою дані про можливу загрозу посольствам США у разі початку військової операції в Сирії.
Як повідомило видання The Wall Street Journal, влада США дізналася про те, що Іран збирається “помститися” за плановане вторгнення в Сирію атакою на американські посольства в Іраку.
Крім того, підтримати “удар у відповідь” готуються в “Хезболлі”, і метою ліванських бойовиків якраз може стати представництво США в Бейруті.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас