Глава Банку Англії: банки досягли великого прогресу за 5 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Банку Англії: банки досягли великого прогресу за 5 років

Світ
176
Глава Банку Англії й голова Ради з фінансової стабільності Марк Карні вважає, що світова фінансова система досягла великого прогресу з 2008 р. В ексклюзивному інтерв’ю телеканалу “Росія 24” він зазначив, що системоутворюючі банки зможуть досягти необхідних показників за 5 років.
“Треба сказати, що світова фінансова система досягла великого прогресу з 2008 року, з початку кризи. Найбільші світові банки доклали великих зусиль у виконанні норм банківського капіталу “Базель- III”, повний перехід на які намічено на початок 2019 року. Можна сказати, що нинішній стан групи цих системоутворюючих банків дозволяє їм досягти необхідних показників за 5 років”, – сказав Карні і додав, що це величезний прогрес.
Він також нагадав, що системні кредитні організації залучили понад $500 млрд нового капіталу.
“Можна сказати, що ці системні фінансові інститути стали сильнішими. Звичайно, ще є слабкі місця, є ті фінансові організації, яким необхідно докласти більше зусиль, – зазначив глава Банку Англії. – У цьому зв’язку особливо важливим є перегляд якості банківських активів європейських банків, яким займається ЄЦБ цієї осені”.
За його словами, лідери країн G20 на саміті зосередилися на стійкості системоутворюючих банків і на тіньовому банківському секторі.
“Ми визначили 28 системоутворюючих банків, 9 системоутворюючих страхових організацій, ми запропонували їм заходи щодо збільшення капіталу, що вони і зробили, ми почали здійснювати нагляд над ними. Ми також почали розробляти плани з їх реорганізації у разі виникнення у них проблем”, – сказав Карні і підкреслив, що робота з розгляду та перевірки схеми реорганізації банків почнеться в наступному році, а в 2015 р. її буде завершено.
Крім цього, він розповів про впровадження підходу, який охоплює системні ризики тіньового банківського сектора і забезпечує необхідне регулювання. Його впровадження очікується вже в 2015 р.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас