"Ощадбанк" не примушує співробітників купувати казначейські зобов'язання - він тільки "популяризує цей інструмент" серед них — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ощадбанк" не примушує співробітників купувати казначейські зобов'язання - він тільки "популяризує цей інструмент" серед них

Банківські метали
3050
У державному «Ощадбанку» заперечують факти примусу власних співробітників до придбання казначейських зобов’язань в іноземній валюті, повідомили в прес-службі банку.
«У деяких ЗМІ з’явилася інформація про те, що банк нав’язує придбання казначейських зобов’язань своїм співробітникам. Дійсно, банк популяризує цей інструмент і серед своїх працівників, щоб вони могли з успіхом використовувати ці знання при роз’ясненні потенційним клієнтам його переваг, однак, звичайно, рішення про їх придбання працівниками є ініціативою виключно самого клієнта», – відзначили в прес-службі.
В «Ощадбанку» нагадали, що в 2012 р. банк, як агент уряду, запропонував своїм клієнтам казначейські зобов’язання України на пред’явника в документарній формі номінальною вартістю 500 дол з дворічним терміном обігу.
У прес-службі додали, що з огляду на те, що казначейські зобов’язання в іноземній валюті є новим фінансовим інструментом, установи «Ощадбанку» здійснюють відповідну роботу з його популяризації серед населення.
Однак, за їх словами, факти примусу співробітників до придбання казначейських зобов’язань ні в минулому, ні в нинішньому році не мали місця. «У той же час, ми не заперечуємо, що співробітники банку могли, як приватні особи, придбати казначейські зобов’язання. Це в свою чергу, могло бути помилково інтерпретовано деякими ЗМІ про те, що мають місце факти примусу співробітників банку», – констатували в «Ощадбанку».
Нагадаємо, вчора ЗМІ масово поширили інформацію анонімних джерел про те, що в «Ощадбанку» примушують співробітників купувати казначейські зобов’язання.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас