Іран буде бомбити американські цілі в разі нападу на Сирію - The Wall Street Journal — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран буде бомбити американські цілі в разі нападу на Сирію - The Wall Street Journal

Світ
2348
Влада США перехопила повідомлення про те, що Іран збирається атакувати американські посольства в Іраку в разі вторгнення до Сирії. Про це 6 серпня пише The Wall Street Journal.
Атакувати посольства повинні будуть озброєні угруповання іракців, які підтримують Іран. Відповідний наказ їм надійшов від керівництва Корпусу вартових ісламської революції, зазначає видання.
Також, за даними американських спецслужб, до атаки на посольства може підключитися Хезболла. Їх метою може стати представництво США в Бейруті.
Тим часом, Барак Обама висунув Пентагону вимоги щодо удару по Сирії. Так, президент США зажадав збільшити кількість цілей для удару коаліції американських і французьких військ, а також вивчити можливість задіяння в операції сил ВПС, пише в п’ятницю газета New York Times з посиланням на джерело в Білому домі.
Вашингтон стверджує, що 21 серпня уряд Сирії застосував хімічну зброю на околицях Дамаска, в результаті чого загинули понад 1,4 тисячі осіб.
31 серпня президент США Барак Обама оголосив, що прийняв рішення завдати удару по Сирії, але потім повідомив про затримку операції, пославшись на необхідність схвалення конгресу. У запропонованому американськими сенаторами проекті резолюції міститься заборона на проведення наземної операції в Сирії, термін військової операції пропонується обмежити 60 днями з можливістю продовження на місяць. Після успішного голосування в комітеті з закордонних справ повний склад сенату і палати представників почне розгляд резолюції не раніше 9 вересня.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас