Росія змушена підвищувати пенсійний вік, - екс-міністр фінансів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія змушена підвищувати пенсійний вік, - екс-міністр фінансів

Світ
927
Росія змушена підвищувати пенсійний вік. Про це повідомив екс-міністр фінансів РФ Олексій Кудрін.
“Нам потрібно з пенсійною системою щось робити, вона дуже витратна і збільшує кожен рік дефіцит. Тому мої б пропозиції лежали у сфері, якщо не секвестру, то перенесення на майбутнє частини витрат, у тому числі по оборонному комплексу. Те ж саме з пенсійною системою. Ми не можемо, щоб кожен рік збільшувався дефіцит пенсійної системи. Значить, потрібно бачити, стимулювати більш пізній вихід на пенсію або навіть міняти пенсійний вік”, – заявив Кудрін.
При цьому, за його словами, зміна пенсійного віку неминуча.
“Я не зв’язаний зобов’язаннями політичними, тому мені простіше про це говорити як фахівцю, тому що я бачу і баланс, який буде складатися через п’ять років і через десять. Він буде погіршуватися в частині пенсійної системи, в силу того що у нас більше буде пенсіонерів і менше працюючих, які платять податки. От просто: щоб забезпечити нормальне життя майбутніх пенсіонерів, нам потрібно змінити співвідношення працюючих і пенсіонерів. у цьому сенсі це роблять всі країни. Ось тільки минулого року почала це робити Україна сміливо. І ми мало не останні залишилися в світі”, – підкреслив Кудрін.
Нагадаємо, пенсійна реформа в Україні передбачає, зокрема, поетапне підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років, а також збільшення термінів виходу на пенсію для чоловіків-держслужбовців з 60 до 62 років.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас