«Розумні» годинники в моді у інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Розумні» годинники в моді у інвесторів

Технології&Авто
2354
Інвестори позитивно відреагували на новий гаджет від Samsung – «розумний» годинник Galaxy Gear. 5 вересня акції компанії зростають. Аналітики пророкують, що до 2017 року продажі пристроїв, які можна носити на собі, в тому числі «розумних» годинників, окулярів від Google Glass та інших, збільшаться більш ніж у чотири рази – до 70 млн штук.
Компанія Samsung 4 вересня представила «розумний» годинник Galaxy Gear – смартфон, який можна носити на руці.
Гаджет Galaxy Gear може приймати дзвінки, з нього можна виходити в інтернет. Він працює на базі Android, має 1,63-дюймовий екран, пам’ять в 4 гігабайти, оснащений 1,9-мегапіксельною камерою. Для нього розроблено майже сім десятків додатків. Вага пристрою – 74 г. Він буде доступний у шести кольорах.
Ціна пристрою складе 299 дол. Продажі стартують 25 вересня. Пристрій буде продаватися в 140 країнах світу. Перші продажі почнуться в США та Японії.
Strategy Analytics прогнозує, що цього року може бути поставлено в магазини 500 тис. Galaxy Gears.
Samsung представив свій продукт раніше конкурентів Apple і Google, які ще перебувають у процесі розробки гаджетів аналогічного формату. У Sony вже є свій Smartwatch. Його друга версія – SmartWatch 2 – надійде в продаж у цьому місяці, повідомила 4 вересня компанія.
Інвестори позитивно відреагували на новий продукт Samsung. 5 вересня акції компанії зростають. Після презентації нового пристрою на 16.51 місцевого часу в Сеулі їх вартість становить 1,365 млн вон за папір, що на 1,86% вище за рівень закриття попереднього дня. Південнокорейський біржовий індекс KOSPI Composite додає менше 1%.
Аналітики поки не беруться передбачити, наскільки популярними виявляться «розумні» годинники серед користувачів.
Виконавчий директор компанії Ніл Моустон вважає, що пристрої нового типу набудуть популярності. Це особисті девайси, які знаходяться на виду у споживачів. «Якщо ви бачите, що ваш друг носить «розумний» годинник на зап’ясті, ви, швидше за все, теж захочете такий же», – пояснює він в інтерв’ю Bloomberg.
В цілому продажі гаджетів нового формату, які можна носити на собі, включаючи окуляри Google Glass, можуть зрости з 15 млн одиниць в цьому році до 70 млн примірників у 2017-му, прогнозує Jupiter Research.
Виробники мобільних пристроїв зараз намагаються захопити частку на цьому ринку. Це в тому числі вимушений захід: попит на традиційні смартфони скорочується, падає і середня ціна на них.
На початку 2012 року вона становила 450 дол, зараз – вже 375 дол, порахували раніше в компанії IDC. Популярність серед покупців набирають дешеві моделі телефонів від LG, Sony. ZTE і Huawei відзначають зростання показників продажів в Китаї.
У результаті компанії змушені переглядати стратегії розвитку і відмовлятися від ставки на дорогі смартфони.
Можливе зростання цього ринку і поява великої кількості пристроїв типу «розумних» годинників, окулярів та інших пристроїв з можливістю виходу в інтернет і вбудованими фото- і відеокамерами викликають побоювання у американської Федеральної торгової комісії.
«Це (подібні гаджети) несе в собі величезні перспективи для інноваційних продуктів і сервісів. Але безпека і недоторканність приватного життя повинні залишатися пріоритетом для компаній, що розробляють пристрої з можливістю виходу в інтернет», – цитує The Financial Times Едіт Рамірес, голову Федеральної торгової комісії (ФТК).
Комісія зараз розглядає справу компанії TRENDnet, виробника камер SecurView для відеоспостереження за будинком і які використовуються також як «радіоняня». На думку ФТК, компанія не дотримується питання безпеки при розробці та тестуванні обладнання, що може призвести до порушення права приватного життя користувачів пристроїв.
Іван Григорян
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас