Арабські країни хочуть профінансувати військову операцію США в Сирії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Арабські країни хочуть профінансувати військову операцію США в Сирії

Світ
2686
Арабські країни запропонували США оплатити витрати по можливому військовому втручанню в Сирію. Таку заяву в ході слухань у конгресі зробив держсекретар Джон Керрі.
“Що стосується арабських країн, які запропонували взяти на себе витрати і надати допомогу – так, дійсно було. Ця пропозиція розглядається”, – сказав дипломат.
“Ось як вони віддані нам”, – прокоментував ситуацію Керрі. Він підкреслив, що варіант, при якому арабський світ оплачує вторгнення, не розглядається, але країни регіону говорять про це серйозно. Головними адептами вторгнення виступили Саудівська Аравія і Катар.
Тим часом міністр оборони США Чак Хейгел підрахував вартість можливої ​​інтервенції. “Ми розглянули різні варіанти дій, у тому числі з фінансової точки зору, – заявив він на спеціальних слуханнях в палаті представників. – Орієнтовно вартість операції оцінюється в кілька десятків мільйонів доларів”.
Пентагон що раніше не публікував даних про вартість військової операції, але офіційний представник Міністерства оборони США повідомив, що фінансування може бути здійснено за рахунок наявних ресурсів відомства без залучення додаткових джерел.
Для порівняння: військова операція Великобританії в Лівії обійшлася Лондону у 2,71 млрд дол. Однак опір сирійців може виявитися ще більш запеклим, хоча арабська республіка менше Джамахірії.
Війна в Сирії триває з березня 2011 р., жертвами конфлікту стали понад 100 тис. осіб. Повстанці вимагають відставки Президента Башара Асада, але той не збирається добровільно залишати посаду.
Ситуація в країні погіршилася наприкінці серпня, коли з’явилася інформація про те, що урядові війська застосували хімічну зброю в передмістях Дамаска. За даними організації “Лікарі без кордонів”, в результаті хіматакі загинули більше 350 осіб.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас