Зарплата сімейних лікарів залежатиме від якості їх послуг - МОЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зарплата сімейних лікарів залежатиме від якості їх послуг - МОЗ

Казна та Політика
751
Відповідно до системи індикаторів, заробітна плата сімейних лікарів залежатиме від зазначених показників індикатора, зокрема буде включатися думка пацієнтів про роботу лікаря що і власне також буде впливати на їх заробіток. Про це під час брифінгу повідомив начальник управління реформ медичної допомоги МОЗ України Костянтин Надутий.
“Якість роботи сімейного лікаря чітко визначається в показниках госпіталізації, швидкої допомоги, консультацій фахівців… Якщо йде хороша профілактика, то скорочуються виклики швидкої допомоги, зменшується госпіталізація в стаціонарах, тобто, якщо підвищується якість – змінюються ці показники”, – вважає Надутий.
Тому по медичному закладу буде встановлюватися середній рівень цих показників і залежно від рівня лікаря буде визначатися його заробітна плата.
“Тобто в кожній установі чи колективі є лікарі-лідери, лікарі-середнячки і лікарі-аутсайдери. Для того, що був стимул розвиватися, лікарі-аутсайдери мають отримувати менше, ніж лікарі-лідери”, – додав К.Надутий.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас