Через кілька місяців НБУ обмежить готівкові розрахунки до 100 тис грн - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через кілька місяців НБУ обмежить готівкові розрахунки до 100 тис грн - експерт

Казна та Політика
2088
Найближчим часом ліміт на готівкові платежі може в Україні бути понижений зі 150 тис. грн до 100 тис грн.
Таку думку на прес-конференції висловив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко.
“Обмеження в готівкових розрахунках є в Європі й США. Якщо подивитися на норми регулювання FATF, метою роботи якого є впровадження заходів з боротьби щодо відмивання грошей, то вони є куди нижчі, ніж норми, які встановлені НБУ. В США обмеження сягають 12 тисяч доларів. Увівши такі параметри, влада погарячкувала. Потрібно було поставити планку хоча б у 100 тисяч гривень. На мою думку, через кілька місяців вона дійсно понизиться. Ми нарешті прийдемо до європейських стандартів, коли покупки більші ніж одна тисяча євро здійснюються тільки по безготівкових розрахунках”, – сказав Устенко.
Нагадаємо, 1 вересня набула чинності постанова Національного банку України (НБУ) “Про встановлення граничної суми готівкових розрахунків”.
Документ складається з двох пунктів. Один стосується бізнесу, інший – фізосіб.
Так, бізнес буде обмежений у можливості розраховуватися між собою готівкою – не більше 10 тис. грн протягом одного дня. Це стосується і підприємців. Тому ті, хто отримує зарплату, і є “спрощенцями”, тепер у разі перевищення 10-тисячного порогу будуть отримувати її частинами.
Крім цього, громадяни не зможуть розраховуватися готівкою за товари чи іншу покупку вартістю понад 150 тис. грн протягом одного дня.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас