Кількість російських туристів за кордоном зросла на третину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість російських туристів за кордоном зросла на третину

Світ
347
За перші шість місяців 2013 росіяни придбали понад 8,5 мільйонів закордонних турів. Про це 3 вересня повідомив ИТАР-ТАСС з посиланням на представника Російського союзу туріндустрії (РСТ) Ірину Тюріну.
У порівнянні з аналогічним періодом 2012 року кількість туристів, які виїжджали за кордон, зросла на 31,6 відсотка, повідомила Тюріна. За її даними, значне зростання кількості туристів пов’язане з демпінгом на ринку. До 40 відсотків путівок продаються турфірмами дешевше собівартості, а близько чверті – за символічними цінами, підкреслила представник РСТ.
За інформацією Тюріної, абсолютне лідерство за кількістю російських туристів і динамікою популярності належить Туреччині, яка за рік збільшила свою привабливість у росіян на 29 відсотків. Друге місце залишилося за Єгиптом. За відомостями Росстату, на які послалися в РСТ, в першому півріччі в Єгипет в’їхало понад 1,1 мільйона росіян. Це на 3 відсотки більше, ніж у 2010 році, коли обстановка в країні була стабільною. Третє місце в списку популярних країн зайняв Таїланд. Фінляндія виявилася на четвертому місці, а п’ятірку лідерів замикає Китай.
У порівнянні з початком року в списку найбільш популярних у туристів держав відбулися зміни. У першому кварталі 2013 року, за даними РСТ, лідирував Єгипет, який відвідали більше 550 тисяч чоловік, на другому місці розташовувався Таїланд з 379 тисячами туристів, а трійку лідерів замикала Фінляндія – туди в якості туристів вирушили понад 250 тисяч осіб.
За даними РСТ, лише п’ять відсотків росіян відпочивають за кордоном. У Росії привабливим для відпочиваючих залишається Краснодарський край, який відвідали до семи відсотків туристів. Всього в межах РФ воліють відпочивати до 22 відсотків населення.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас