Рада може ввести нові жорсткі штрафи для курців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада може ввести нові жорсткі штрафи для курців

Особисті фінанси
3968
Депутат Верховної Ради України Валерій Мошенський (позафракційний) запропонував посилити заборону на куріння в громадських місцях, яка діє в країні з минулої зими. Відповідний законопроект він зареєстрував у парламенті 30 серпня.
Цей документ забороняє куріння на літніх терасах кафе, а також на території підприємств, аеропортів, гуртожитків і готелів. За порушення передбачено штраф від однієї до десяти тисяч гривень (від 3,9 тисячі до 38,8 тисячі рублів).
На думку Мошенського, цей документ дозволить захистити права громадян-некурців. «Прийняття запропонованого законопроекту дозволить зняти соціальну напругу в суспільстві і створити сприятливі умови життя та дозвілля осіб, які не вживають тютюнові вироби», – йдеться в пояснювальній записці.
Закон, що обмежує куріння в громадських місцях, був прийнятий в Україні в кінці травня минулого року і набув чинності 16 грудня. Згідно з документом, куріння тютюну, електронних сигарет і кальянів заборонено в приміщеннях кафе і ресторанів, на зупинках громадського транспорту, в установах охорони здоров’я, а також у навчальних закладах та на дитячих майданчиках. У готелях, гуртожитках, аеропортах і на вокзалах куріння дозволено в спеціально обладнаних для цього місцях.
На початку лютого позафракційний депутат Лев Мирімський запропонував дати можливість барам, ресторанам і кафе самим вирішувати – забороняти куріння чи ні. Запропонований ним законопроект досі не розглянутий. Як пише видання «Весті.ua», заборона на куріння знизило обсяги продажів сигарет в Україні на десять відсотків.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас