НАТО офіційно відмовилися брати участь у війні проти Сирії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАТО офіційно відмовилися брати участь у війні проти Сирії

Світ
1655
У той час як влада Франції у прийнятті рішення щодо Сирії взяла паузу в очікуванні кроків партнерів, а керівництво США, позбувшись неабиякої частки однодумців у питанні військового удару по цій країні, звернулося за допомогою до свого парламенту, НАТО офіційно відкинуло ймовірність наступу на Дамаск в рамках альянсу.
“Приймати рішення про реакцію на те, що сталося в Сирії (мається на увазі імовірна хіматака під Дамаском. – Прим. ред.), – особиста справа кожної країни. У НАТО йде обговорення ситуації, ми готові захищати Туреччину. Але якої-небудь іншої ролі Альянсу я не бачу”, – цитує Reuters заяву генерального секретаря НАТО Андерса Фог Расмуссена, зроблене в понеділок.
Генсек при цьому зазначив, що подія 21 серпня в передмісті сирійської столиці, районі Східна Гута, не повинна залишитися безкарною: “Цю атаку не можна ігнорувати”.
Напруженість на Близькому Сході тим часом наростає. На тлі повідомлень про відправку в регіон чергового посилення американського угрупування ВМФ, надійшли відомості, що і Росія, яка всіляко підкреслює відсутність планів з втручання в конфлікт, подумує про військовий захист своїх інтересів у в східній частині Середземного моря.
Керівництвом Міноборони РФ прийнято рішення посилити дії з висвітлення обстановки поблизу узбережжя Сирії, повідомило ИТАР-ТАСС джерело в Генштабі ЗС РФ.
“Посилення дій по розкриттю та висвітленню обстановки в морських районах, прилеглих до сирійського узбережжя, відбудеться за рахунок деякого збільшення чисельності російських розвідувальних кораблів у Середземному морі, – сказав співрозмовник агентства. – Зокрема, в неділю до берегів Сирії вирушив розвідувальний корабель Чорноморського флоту “Приазов’я”.
Співрозмовник ИТАР-ТАСС підкреслив, що “це нормальна практика будь-якого флоту в разі зростання напруженості в тому чи іншому районі”.
“Обстановка навколо Сирії буде відлежуватися комплексно, оскільки, крім розвідувальних кораблів, функцію відкриття і відстеження обстановки здійснюють також кораблі зі складу постійного з’єднання ВМФ Росії в Середземному морі з використанням своїх штатних розвідувальних засобів, що входять в наявну на кожному кораблі групу висвітлення повітряної і надводної обстановки”, – зазначив представник Генштабу.
ИТАР-ТАСС у свою чергу відзначає, що за оцінкою російських військових експертів, зазвичай у ситуаціях, схожих зі сформованою навколо Сирії, кількість розвідувальних кораблів становить 3-5 одиниць.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас