Кількість біженців у Сирії досягла 7 мільйонів, - ООН — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість біженців у Сирії досягла 7 мільйонів, - ООН

Світ
357
За даними Комісії Організації Об’єднаних Націй (ООН) у справах біженців, кількість вимушених переселенців в результаті громадянської війни в Сирії досягла 7 млн людей, а це означає, що кожен третій житель країни був змушений покинути свій дім, повідомляє Associated Press з посиланням на заяву верховного комісара ООН у справах біженців Таріка Курді.
Комісар ООН заявив, що близько 5 млн вимушених переселенців все ще знаходяться на території Сирії, в той час як близько 2 млн покинули країну, перемістившись в сусідні держави. Курді також зазначив, що військові дії в Сирії мали безпосередній вплив на життя 2 млн сирійських дітей.
Як підкреслив представник ООН, допомога, що надається біженцям, – лише “крапля в морі істинних гуманітарних потреб”, а пробіл у фінансуванні “дуже і дуже широкий”. За його даними, міжнародні донори дають менше третини грошей, необхідних тим, хто опинився в становищі переселенця.
Збройне протистояння влади і опозиції триває в Сирії з березня 2011 р. Опозиція вимагає відставки Президента Башара Асада, звинувачуючи урядові сили в насильстві стосовно мирного населення. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел в країні орудують “банди озброєних терористів”, яких підтримують зарубіжні радикальні угруповання ісламістів. За даними ООН, з моменту початку збройного протистояння в Сирії загинули понад 100 тис. людей.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас