Банки США продемонстрували рекордний прибуток в $ 42,2 млрд в другому кварталі - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки США продемонстрували рекордний прибуток в $ 42,2 млрд в другому кварталі - експерти

Фондовий ринок
207
У другому кварталі поточного року сукупний прибуток американських банків досягнув рекордних $ 42,2 млрд, про це свідчать дані Федеральної корпорації зі страхування депозитів (FDIC).
Як встановили експерти, такій динаміці сприяли зростання кредитного портфеля американських банків і поліпшення якості активів.
Аналітики відзначають, що дані FDIC свідчать про відновлення галузі, яка п’ять років отримувала допомогу за рахунок коштів американських платників податків.
“Тренди, які були зафіксовані в останні квартали минулого року, тривають і в другому кварталі цього року. Відновлення фінансового сектора триває вже більше трьох років. Зростає кількість прибуткових інститутів і подальше зниження кількості проблемних банків і банкрутств”, – заявив глава FDIC Мартін Грюнберг.
Додамо, JPMorgan Chase & Co., найбільший банк США за розміром активів, відзвітував про зростання прибутку на 31% до $ 6,5 млрд за звітний період. Прибуток Citigroup Inc., який входить до трійки найбільших банківських холдингів у США, зріс на 42%. Прибуток другого за розміром активів банку США Bank of America Corp виріс на 63% у другому кварталі.
Нагадаємо, вчора, 29 серпня, інформагентство Bloomberg повідомляло, що з 2008 по 2013 роки шість найбільших банків США були змушені витратити $ 103 млрд на покриття збитків і врегулювання судових позовів. Йшлося про наступні банки: JP Morgan Chase, Bank of America, Citigroup, Wells Fargo, Goldman Sachs і Morgan Stanley.
У Bloomberg пояснили, що при підрахунку враховувалися всі судові витрати, включаючи оплату послуг юристів та виплату компенсацій. Агентство підкреслювало, що з $ 103 млрд виплачених коштів $ 56 млрд склали судові витрати, а частка, що залишилася – компенсації інвесторам за помилкові дії з іпотечними цінними паперами.
Крім вищесказаного звернемо увагу на загальну ситуацію в економіці США. Так, на початку серпня поточного року агентство Reuters інформувало, що за 2012 рік ВВП США виріс на 2,85%, а не на 2,2%, як повідомлялося раніше. Таким чином, передає інформагентство, в минулому році зростання американської економіки виявився максимальним з 2005 року.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас