На американському ринку стільникового зв'язку назріває рекордна угода на $ 100 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На американському ринку стільникового зв'язку назріває рекордна угода на $ 100 млрд

Фондовий ринок
897
Verizon Communications і британська Vodafone Group відновили переговори щодо викупу частки британців за більш ніж $ 100 млрд у компанії Verizon Wireless, найбільшого американського стільникового оператора, пише WSJ.
Видання Bloomberg у свою чергу відзначає, що в даному випадку мова йде про вартість 50%-вої частки Vodafone в $ 130 млрд.
Варто відзначити, що компанії вже не в перший раз пускають чутки про подібні переговори, але за останні пару місяців переговорна активність сторін була зведена майже до нуля.
WSJ повідомляє, що Verizon всерйоз налаштована стати єдиним власником найбільшого американського оператора стільникового зв’язку і вже щосили веде переговори з пулом банків, від яких потрібні позики в “десятки мільярдів доларів”, необхідних для закриття угоди з Vodafone.
Спочатку повідомлялося, що Verizon збиралася купити 45% акцій Vodafone, однак компанії так і не дійшли згоди з приводу ціни. Якщо американці говорили про $ 100 млрд, то британці заявляли, що хочуть $ 130 млрд.
Видання зазначає, що менеджмент Verizon Communications вже розробив гіпотетичну структуру того, як саме могла б виглядати угода з викупу, але невідомо, чи згоден Vodafone з нею. Verizon пропонує викупити частку Vodafone частково готівкою – приблизно 50 млрд доларів, а решта – це кредитні кошти банків, плюс інші фінансові інструменти, такі як облігації.
Згідно зі статистикою, на сьогодні абонентська база Verizon Wireless становить близько 100 млн абонентів, а капіталізація становить $ 133 млрд. З початку цього року акції компанії втратили приблизно 14% їх вартості, зараз вони торгуються на рівні $ 46,56, проти $ 54 у квітні.
Нагадаємо, раніше Financial Times зазначав, що найбільші телекомунікаційні компанії в США, в тому числі Comcast і Verizon, виступили за зміну правил державного регулювання ринку стільникового зв’язку – оператори хочуть торгувати даними користувачів.
За матеріалами:
cybersecurity.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас