Тарифи на банківські перекази з осені не виростуть - банкір — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тарифи на банківські перекази з осені не виростуть - банкір

Особисті фінанси
336
Банки не будуть підвищувати тарифи на здійснення переказів грошових коштів після введення обмеження на готівкові розрахунки в сумі 150 тис. грн з 1 вересня поточного року. Таку думку висловив Ярослав Колесник, член наглядової ради Українського кредитно-банківського союзу.
Банкір допускає короткострокове зростання тарифів на переказ коштів в деяких банківських установах, але це явище не буде носити системного характеру. Тарифи, на думку Колесника, можуть підвищити лише ті банки, які не орієнтовані на роботу з населенням: високі відсотки за переказ коштів будуть просто відсікати таку категорію клієнтів. У той же час, банки з розвиненими філіальними мережами, а також невеликі, у яких розвинений роздрібний напрямок, постараються запропонувати клієнтам максимально лояльні розцінки на безготівкові платежі.
«Можливий якийсь короткостроковий сплеск, банки будуть намагатися виробити нову тарифну сітку на такі послуги. Цей процес може зайняти до трьох місяців, не більше, але потім ринкова конкуренція знову розставить все на свої місця. Я думаю, в першу чергу тарифи на безготівкові перекази можуть підвищити невеликі банки, які не орієнтовані на роботу з населенням. У той же час, великі роздрібні банки навряд чи підуть на такі дії: рітейл – один з основних напрямків їх діяльності. Такі заклади і зараз пропонують фізособам досить лояльні тарифи», – розповів Колесник.
Аналогічна ситуація, за словами банкіра, спостерігається і сьогодні: банки, які не бажають працювати з дрібними платежами населення, встановлюють високі тарифи. Крім того, Колесник підкреслив, що сьогодні ринок безготівкових переказів досить розвинений, щоб будь-який клієнт зміг знайти для себе максимально привабливі умови.
Нагадаємо, раніше Національний банк України звернувся до Незалежної асоціації українських банків з проханням опрацювати можливість недопущення зростання комісійних витрат клієнтів банків при переказі безготівкових коштів після набрання чинності з 1 вересня поточного року обмеження на готівкові операції на суму понад 150 тис. грн. Зі свого боку Нацбанк має намір розробити механізм контролю за розмірами комісійних зборів, які будуть стягувати банки за проведення великих платежів.
За матеріалами:
Погляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас