Українців про небезпечні продукти попереджатимуть по ТБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українців про небезпечні продукти попереджатимуть по ТБ

Особисті фінанси
554
На українському телебаченні з’являться оголошення про виявлені неякісні партії продуктів. Про це розповів заступник голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Віталій Башинський, коментуючи зареєстрований у Раді законопроект, який посилює відповідальність за виробництво небезпечної їжі. Зокрема, депутатам пропонують ввести кримінальну відповідальність для виробників у разі нанесення тяжкої шкоди здоров’ю споживача.
Згідно з документом, виробників продуктів перевірятимуть без попередження. Всього контролерів стане менше, але у випадку, якщо вони виявлять небезпечний продукт, то відкличуть всю партію.
“Ми повинні давати повідомлення на телебачення: “Хто купив таку-то партію в таких-то магазинах, поверніть – ви отримаєте назад свої гроші” , – розповів Башинський.
Щодо кримінальної відповідальності за оборот небезпечних продуктів, то якщо від неякісної їжі споживачеві стало трохи погано, штраф виробнику складе до 6375 грн., або виправні роботи до одного року; якщо будуть тяжкі ушкодження – позбавлення волі до п’яти років; якщо від продуктів людина померла, то виробника посадять на всі 10 років.
Разом з тим відповідальність виробників продуктів, які торгують на стихійних ринках, у законопроекті не прописана. Покупці у свою чергу законопроект сприйняли як жарт, бо не вірять, що такий проект все-таки стане законом. Коли це відбудеться, спрогнозувати не беруться і його розробники.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас