Бум реєстрацій: через утилізаційний збір в МРЕВ утворилися черги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бум реєстрацій: через утилізаційний збір в МРЕВ утворилися черги

Казна та Політика
3158
У МРЕВ по всій країні відзначені черги з охочих зареєструвати автомобілі. Автомобілісти квапляться поставити на облік свої автомобілі до 1 вересня, коли набуває чинності закон про утилізацію автомобілів, згідно з яким необхідно буде додатково оплачувати ще один податок. І хоча цей закон не торкнеться автотранспорту, який був зареєстрований в Україні до 1 вересня 2013 року, а відноситься тільки до новоприбулих автомобілів, автовласники воліють перестрахуватися.
У самому законі досить неоднозначно прописані і положення щодо тих автомобілів, які були розмитнені до 1 вересня 2013 року, тому і окремі дилери також віддали перевагу перестрахуватися і поставити на облік свої товарні запаси.
Нагадаємо, що базова ставка утилізаційного збору становить 5,5 тис. грн для легкових авто, а для вантажівок і автобусів – 10 тис. грн. Але всі нюанси криються в коефіцієнтах, які легко можуть підняти розмір утилізаційного збору до 30,25 тис. грн або навіть 60,5 тис. грн. для легкових авто.
З цієї причини на облік зараз ставлять всі авто, якими оперують і перегонщики. На Західній Україні справжній бум реєстрацій, де кількість операцій зросла в 2 рази в порівнянні із звичайним періодом. МРЕВ ледве справляються з бажаючими поставити на облік авто, а в останні дні місяця буде справжній аншлаг, – зазначають експерти.
Не дивлячись на те, що закон набирає чинності вже з 1 вересня, до цих пір немає ясності з багатьма його положеннями. Також поки не зрозуміло, якими будуть і зміни, які президент Віктор Янукович доручив Кабміну внести в терміновому порядку.
За матеріалами:
Auto-Consulting
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас