Nokia повернула лідерство в Фінляндії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nokia повернула лідерство в Фінляндії

Фондовий ринок
822
Згідно з останніми даними аналітичної компанії IDC Nokia повернула лідируючі позиції на фінському ринку мобільних пристроїв. Якщо в I кварталі найбільшою часткою мобільного ринку Фінляндії володіла південнокорейська компанія Samsung, то в II кварталі лідерство знову повернулося до Nokia. У неї зараз 36% фінського ринку, в той час як Samsung відстає на пару відсотків.
Продажі смартфонів від компанії Nokia в II кварталі цього року помітно зросли в деяких європейських країнах, таких як Великобританія, Італія і Фінляндія. На батьківщині Nokia наростила присутність на ринку в основному за рахунок Apple, чия частка мобільного ринку в Фінляндії скоротилася з 14% до 7%.
У Великобританії за II квартал цього року було продано більше 396 тис. смартфонів Nokia, що в два рази більше кількості телефонів, проданих в I кварталі. В Італії ж смартфони від Nokia обігнали з продажу навіть пристрої від Apple, поступаючись в топі продажів лише телефонами Samsung.
Всього в Західній Європі було продано більше 1,8 млн телефонів Nokia. Це дозволило компанії залишитися п’ятим за розміром гравцем мобільного ринку в регіоні.
Зміцненням своїх позицій Nokia, на думку фінських операторів, зобов’язана розширенню лінійки пристроїв Lumia, де на даний момент присутні апарати декількох цінових категорій. Директор з комунікацій TeliaSonera Тімо Саксен зазначив, що моделі Nokia Lumia тепер охоплюють все коло покупців.
Втім, ні успіхи компанії на батьківщині, ні швидке розширення продуктової лінійки не змогло допомогти повернути впевненість аналітиків у світле майбутнє компанії. Рейтинг Nokia за системою Moody’s нещодавно опустився до рівня “B1”. Раніше фінський виробник також опустився в рейтингу Standard and Poor.
На думку експертів Moody’s, Nokia як і раніше відчуває проблеми з отриманням стабільного прибутку і навряд чи зможе досягти беззбитковості аж до 2014 р. Згідно звіту фінська компанія втрачає € 14 від кожних € 100 продажів.
Nokia ж у відповідь заявляє, що коштів у компанії достатньо, а в сегменті смартфонів Nokia продовжує набирати обертів і розширювати свій бізнес. Незважаючи на падіння рейтингу, Moody’s припускають, що Nokia має достатньо ліквідності, для того щоб покрити свої борги в найближчі 2 роки.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас