Мільярдер Блаватник відсудив у JPMorgan $ 42,5 мільйона — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мільярдер Блаватник відсудив у JPMorgan $ 42,5 мільйона

Особисті фінанси
618
Суд у Нью-Йорку зобов’язав фінансову корпорацію JPMorgan виплатити 42,5 мільйона доларів американському підприємцю російського походження Леонарду Блаватнику в якості компенсації збитку. Вимоги підприємця суд задовольнив лише частково – Блаватник розраховував отримати від JPMorgan більше 100 мільйонів доларів.
Позов до JPMorgan Блаватник подав у 2009 році. Підприємець звинувачував JPMorgan в порушенні контракту, укладеного з його фондом CMMF в 2006 році. За умовами контракту, JPMorgan повинен був вкласти близько мільярда доларів в активи з низьким рівнем ризику. Частина коштів CMMF, в підсумку, була вкладена в іпотечні зобов’язання і під час кризи іпотечного ринку США, що почалося в 2007 році, Блаватник втратив більше ста мільйонів доларів.
Крім того, підприємець стверджував, що корпорація JPMorgan незадовільно управляла його фондом CMMF. Однак цю претензію позивача суд відхилив, ухваливши, що співробітники банківської корпорації в 2006-2007 році «діяли виходячи з наявної у них на той момент інформації».
Леонард Блаватник, статок якого оцінюється в 16 мільярдів доларів, займає 44-е місце в списку найбагатших людей світу за версією журналу Forbes.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас