ЄС хоче засудити Газпром за порушення антимонопольного законодавства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС хоче засудити Газпром за порушення антимонопольного законодавства

Фондовий ринок
755
Європейські регулюючі органи готують офіційну претензію до “Газпрому” у зв’язку з можливими порушеннями ним антимонопольного законодавства.
За цими даними, документ може бути підготовлений до кінця року, якщо Росія і ЄС не почнуть переговорів про врегулювання висунутих ЄС претензій.
На основі так званої заяви про заперечення регулятори можуть ініціювати антимонопольний процес, підсумком якого може стати накладення штрафів та інших покарань. Розмір штрафу, згідно європейському антимонопольному законодавству, може становити до 10% річної виручки; найбільший за всю історію штраф був накладений в 2009 р. на Intel в розмірі 1,06 млрд євро.
Глава МЗС РФ Сергій Лавров говорив недавно, що в Москві стурбовані розпочатим торік Єврокомісією антимонопольним розслідуванням відносно “Газпрому”, який “вносить вагомий внесок у зміцнення енергобезпеки європейського континенту”.
“Серед висунутих звинувачень є “нав’язування покупцям ціни на газ, заснованій на “нафтовий прив’язці”. Але дана формула, розроблена, до слова, голландцями, досі ніким не оскаржувалася і застосовується іншими постачальниками газу до Європи. Якщо ж відносно “Газпрому” будуть прийняті санкції, то компанії буде складно працювати на ринках, де її відверто дискримінують”, – говорив міністр.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас