Ринки, що розвиваються, намагаються відновитися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринки, що розвиваються, намагаються відновитися

Валюта
331
Фондові ринки країн, що розвиваються, зростають вперше за сім останніх торгових сесій. Після тривалого падіння відновлюються і валюти цих країн.
Зведений індекс ринків MSCI Emerging Markets зростає в межах 1%, перериваючи тижневе зниження, в результаті якого капіталізація індексу знизилася на 3%.
Індійська рупія, яка останнім часом день за днем оновлювала рекордні мінімуми до долара США, нарешті відскочила. Аналогічна ситуація і з турецькою лірою.
На інших ринках країн, що розвиваються – в Індонезії та Бразилії – також спостерігається невеликий підйом. Монетарна влада цих країн вживають дії з припинення ослаблення своїх валют. Зокрема, Центральний банк Бразилії оголосив сьогодні про запуск програми інтервенцій на суму близько $60 млрд.
Фондові індекси Індії та Кореї за підсумками торгів додали приблизно по 1%. Російський ринок торгується в символічному плюсі, індекс РТС додає 0,3%.
Варто зазначити, що слабшає японська ієна. Інвестори не відкидають, що в Джексон-Хоул глава Банку Японії Харухіко Курода зробить якусь заяву, здатну допомогти ринкам рости.
Масовані розпродажі на фінансових ринках країн, що розвиваються, в останні місяці стали наслідком зростання доходностей за американськими treasuries, тому варто звернути увагу на сьогоднішню динаміку на цьому ринку.
Після того як у четвер прибутковість десятирічних паперів відновила максимум за 2 роки, сьогодні спостерігається невелике зниження показника. В даній ситуації необхідно, щоб прибутковість стабілізувалася на якихось рівнях, тільки після цього менеджери великих фондів ризикнуть здійснювати якісь покупки на фондових та інших ринках.
Багато експертів зараз подейкують, що саме Emerging Markets можуть стати незабаром інвестиційною ідеєю №1, залишилося тільки дочекатися, коли для цього повністю складуться умови.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас