Біржа NASDAQ встала на три години через збій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біржа NASDAQ встала на три години через збій

Фондовий ринок
445
Американська біржа NASDAQ, торгуюча акціями компаній хай-тека, зупинила торги 22 серпня на три години через комп’ютерний збій. Точні причини помилки не повідомляються, але біржа говорить, що збій стався в системі, яка встановлює ціни і котирування на різні папери.
Торги були припинені через кілька хвилин після полудня і були відновлені лише в 15:25 за місцевим часом. Деякі ознаки того, що система функціонує з помилками, стали проявлятися незадовго до зупинки торгів. Так, акції Intel раптово подорожчали на 20 відсотків без будь-яких істотних причин.
Представники великих компаній, що займаються біржовою торгівлею, заявляють, що вони не понесли прямих збитків від збою, але і не змогли майже нічого заробити протягом торгового дня.
Дещо пом’якшив ситуацію для біржі той факт, що збій стався наприкінці серпня, періоді, який є «мертвим сезоном» для торговельних майданчиків США. В іншому випадку втрати могли бути значно більшими.
Це вже другий за тиждень великий збій, що стався на американських біржах. За два дні до цього помилка в комп’ютерній системі призвела до втрати 100 мільйонів доларів для найбільшого інвестиційного банку США Goldman Sachs.
Кількість і масштаби комп’ютерних збоїв постійно зростають: так, технічні проблеми фактично зірвали проведення IPO Facebook у травні 2010 року. У минулому році помилка комп’ютера коштувала інвестфонду Knight Capital збитків на 400 мільйонів доларів. За невдачі на IPO Nasdaq біржа заплатила регуляторам штраф у розмірі 10 мільйонів доларів.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас