Китайський брокер звільнився після помилки на $ 3,8 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський брокер звільнився після помилки на $ 3,8 млрд

Особисті фінанси
765
Президент китайської брокерської компанії Everbright Securities Сюй Хаомін подав у відставку зі свого поста через кілька днів після помилкової угоди на 23,4 мільярда юанів (3,8 мільярда доларів).
Компанія офіційно не називає причину звільнення. При цьому стало відомо, що регулятори китайського фондового ринку вивчать комп’ютерну програму, яка викликала збій.
Торги акціями компанії були припинені вдень 22 серпня після того, як вона втратила у вартості 17 відсотків. Ця зупинка торгів стала вже другою за останні два тижні. Брокерська компанія оголосила, що її збитки внаслідок помилки склали 31 мільйон доларів.
16 серпня Everbright Securities розмістила замовлення на придбання паперів на суму в 23,4 мільярда юанів, що призвело до стрибка основного індексу Шанхайської біржі на 5 відсотків. Крім того, 19 серпня ця ж брокерська компанія продала державні облігації на 10 мільйонів доларів, невірно вказавши ставку по них.
Влада заборонила компанії торгувати на власні, а не залучені кошти в найближчі три місяці. Крім того, Everbright було тимчасово заборонено оформляти передплату для випусків облігацій нефінансових компаній.
Everbright Securities належить державній структурі China Everbright Group і є сьомою за розміром активів брокерською компанією Китаю. Вона була заснована в 1996 році, а в 2009-му провела лістинг на Шанхайській біржі.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас