Що відбувається з цінами на квартири в Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що відбувається з цінами на квартири в Києві

Нерухомість
8535
Вартість квадратного метра на вторинному ринку житлової нерухомості Києва в липні 2013 року склала $1777 за кв. м., а кількість квартир, виставлених власниками на продаж, зросла на 20%. Про це свідчать результати дослідження, проведеного порталом Address.ua і дослідницькою групою Colliers International.
“Ціни (на вторинну нерухомість – Ред.) залишилися на колишньому рівні. Дане зростання пропозиції може відобразитися на ринку житлової нерухомості Києва в бік незначного зниження вартості”, – зазначила Наталія Сокирко, старший консультант Colliers International Україна.
Всього в липні на продаж було виставлено близько 47 тис. об’єктів, загальною площею 4 млн. кв. м.
При цьому найчастіше продавці пропонують 3-кімнатні квартири (33%) за середньою ціною 150 тисяч доларів. 2-кімнатні квартири в середньому по 105 тис. доларів пропонують 30% продавців, а 1-кімнатні за ціною 63 тис. доларів – 24%. Чотири- і більше кімнатні квартири пропонують 13% продавців, ціна такої нерухомості в середньому становить 340 тисяч доларів.
Потенційні покупці квартир і будинків у столиці при цьому шукають квартири вартістю до 40 тисяч доларів (на таку суму у Києві можна знайти квартиру площею приблизно в 22 метри).
Найбільш затребуваними серед жителів Києва сьогодні є 2-кімнатні квартири: 38% потенційних покупців саме до 2-кімнатних квартирах. 1-кімнатні мають попит серед 37% потенційних покупців, 3-кімнатні – серед 21%, а 4-кімнатні квартири і більше – 3%.
Найбільш популярні серед покупців житлової нерухомості – Шевченківський та Солом’янський райони Києва.
Раніше повідомлялося, що українська влада задумалася про масове будівництво “малосімейок” радянського зразка. Експерти вважають, що така ініціатива може призвести до появи гетто у великих містах.
Також фахівці прогнозують, що восени придбати житло в столичній новобудові стане простіше.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас