Китай вистояв у спровокованому США обвалі азійських валют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай вистояв у спровокованому США обвалі азійських валют

Валюта
2176
Китайський юань зберіг свої позиції в той час, коли майже всі ринки, що розвиваються накрила хвиля розпродажів, а їх валюти оновлюють багаторічні мінімуми на тлі прийдешнього згортання стимулюючих програм у США, передають Вести.ru.
Експерти відзначають, що за останній місяць китайська валюта не те, що не ослабла, а навіть змогла зміцнитися до долара на 0,3%.
Також підкреслюється, що така динаміка особливо впадає в очі на тлі повного розгрому на ринках Індії та Індонезії. У цих країнах, до речі, обидві валюти носять назву рупія, і обидві за місяць втратили близько 7-7,5%.
Аналітики звертають увагу, що профіцит торгового балансу, а також покращені макроекономічні дані змушують інвесторів знову вкладати у валюту Піднебесної. Ну а страхи “жорсткої посадки” поступово випаровуються.
“У Китаю особливі переваги перед іншими країнами з економікою, що розвивається. Позитивне сальдо поточного рахунку відіграє важливу роль. Ця економіка управляється дуже добре”, – сказав в інтерв’ю Нізам Ідріс, керівник відділу по роботі з облігаціями компанії Macquarie.
У той же час експерти з HSBC вважають, що хороші дані з промвиробництва Китаю в липні, а також дані по зовнішній торгівлі переконали ринок, що відтік капіталу з країни завершується. Ще одним фактором, що робить підтримку китайській валюті, є збільшення розриву в процентних ставках між Китаєм і США.
Крім вищесказаного варто вказати, що за минулий місяць індійська рупія показує гіршу динаміку серед провідних валют світу, цього тижня вона щодня освіжає історичний мінімум в парі з доларом. Додамо, що курс індійської рупії знизився в четвер на 1,9% – до історично мінімального рівня в 65,275 рупії по відношенню до долара США.
Звернемо увагу, що, на думку аналітиків Bloomberg, вливання Федерального резерву стимулюють ринки, що розвиваються, тому чим більше інвестори переживають через наближення припинення підтримки, тим нижче падають курси валют і ринки акцій багатьох ринків, що розвиваються.
Нагадаємо, сьогодні, 22 серпня, стало відомо, що різкий обвал курсу індійської рупії обійшовся найбагатшій людині Індії Мукешу Амбані в 24% його капіталу. Амбані, який очолює раду директорів Reliance Industries Ltd., втратив $ 5,6 млрд з 1 травня 2013 року, в результаті загальна ціна його активів впала до $ 17,5 млрд.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас