Британські банківські гіганти виплатять $ 2 млрд за помилковий продаж страховок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британські банківські гіганти виплатять $ 2 млрд за помилковий продаж страховок

Фондовий ринок
204
У Великобританії найбільші банки країни погодилися виплатити компенсацію клієнтам, яким помилково продали страхові продукти.
Про це повідомили в інспекції з контролю за діяльністю фінансових організацій Британії (Financial Conduct Authority, FCA).
За даними експертів, сума виплат може досягти 1,3 млрд фунтів стерлінгів ($ 2,03 млрд). Відзначається, що всього було продано близько 23 млн страхових полісів.
Представники інспекції також повідомили, що при продажу полісів (Card Protection і Identity Protection) клієнтам представляли неправдиву та нечітку інформацію щодо умов страхування, у зв’язку з чим вони купували покриття, яке їм не було потрібно, або страхування набагато більших ризиків.
Продаж карт здійснювала компанія Card Protection Plan Limited, якій належать продукти, а також банки та емітенти кредитних карт. У число банків, які добровільно погодилися розділити відповідальність входять Bank of Scotland, Barclays Bank, HSBC Bank, Morgan Stanley Bank, The Royal Bank of Scotland та інші.
Крім вищесказаного додамо, вчора, 21 серпня, ЗМІ повідомляли, що в одному з найбільших в світі комерційних банків – Goldman Sachs – відбувся комп’ютерний збій, який може обійтися фінустанові в $ 100 млн або навіть більше. Підкреслювалося, що помилка в системі банку призвела до збою в торгівлі відразу на кількох біржах США.
Зазначалося, що комп’ютерна система зазвичай відстежує ціни на опціони для клієнтів Goldman Sachs, але цього разу вона розіслала повідомлення про інтерес до тих чи інших паперів як прямі замовлення. Це сталося одночасно на NYSE Euronext, NASDAQ і CBOE в перші хвилини торгового дня 20 серпня.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас