Україна і Японія будуть разом запускати спеціальні супутники — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Японія будуть разом запускати спеціальні супутники

Казна та Політика
599
Україна і Японія мають намір об’єднати зусилля для запуску на орбіту спеціальних супутників, які стежитимуть за станом навколишнього середовища навколо Чорнобильської АЕС та японської станції “Фукусіма-1”.
У Токійському університеті приступили до розробки космічних апаратів, які на орбіту будуть виводити українські ракети-носії. За допомогою супутників можна буде визначати ступінь поширення радіоактивних речовин, а також оцінити ефект, який вони вчинили на живу природу.
Проект нового космічного проекту має стати однією з головних тем на переговорах керівників зовнішньополітичних відомств Леоніда Кожари та Фуміо Кісіда. Візит японського дипломата в Україну запланований на 24-26 серпня.
Нагадаємо, аварія на “Фукусімі” сталася в березні 2011 року. У результаті сильного землетрусу і цунамі, що послідувало потім, вийшли з ладу засоби електропостачання та резервні генератори АЕС, що призвело до розплавлення активної зони реакторів у трьох енергоблоках. Ліквідація аварії, у тому числі демонтаж реакторів, займе близько 40 років.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас