Уряд вирішив рефінансувати борг Нафтогазу майже на 5 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд вирішив рефінансувати борг Нафтогазу майже на 5 млрд грн

Енергетика
418
Український Кабмін ухвалив рішення про рефінансування НАК Нафтогаз, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький.
“Було прийнято рішення. На три роки продовжили – 4,8 млрд грн. На 5% поліпшили процентну ставку (за облігаціями)”, – зазначив чиновник за підсумками засідання уряду.
У той же час, на питання про те, чи будуть для проведення процесу рефінансування випускатися облігації, міністр відповів ствердно.
Варто нагадати, що раніше сьогодні Ставицький заявив про те, що уряд у вересні 2013 року прийме рішення з питання рефінансування заборгованості НАК.
“Що стосується “лікування” компанії Нафтогаз, ви знаєте, що були найняті серйозні організації, які закінчують свою роботу і до кінця серпня подадуть підсумковий документ (щодо діяльності Нафтогазу)… після цього буде детальний аналіз і у вересні цього року буде прийнято рішення, по якому з напрямків ми підемо. Це рішення буде ухвалене на рівні як Кабінету міністрів, так і Верховної Ради і, природно, буде затверджене Президентом”, – сказав міністр.
Нагадаємо, на початку липня Кабінет міністрів запропонував дозволити за рішенням уряду надавати держгарантії за зобов’язаннями НАК Нафтогаз України. НАК звільнявся від зобов’язання надавати майнове або інше забезпечення виконання зобов’язань за державними гарантіями і вносити плату за надання державних гарантій. Умови надання державних гарантій встановлюються Кабінетом міністрів України.
Як повідомлялося, НАК Нафтогаз України у квітні-червні 2013 року наростила чистий збиток за міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ) в 2,25 разів порівняно з аналогічним періодом минулого року – до 9,998 млрд грн з 4,451 млрд грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас