Азаров знайшов провину українських експортерів в торговельній війні з Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров знайшов провину українських експортерів в торговельній війні з Росією

Фондовий ринок
1019
Прем’єр Микола Азаров заявив, що українські експортери частково самі винні у проблемах, які виникли на російській митниці.
Про це він заявив, відкриваючи засідання уряду.
“Протягом півтора місяця російська митниця видавала так звані профілі ризику щодо окремих груп товарів, які викликали деякі зауваження. На жаль, частина українських компаній-експортерів не звернули належної уваги на посилені вимоги російських митників, і саме з цього необхідно зробити висновки організаторам бізнесу”, – сказав Азаров.
Нагадаємо, російська митниця з 14 серпня посилила контроль за вантажами практично всіх українських експортерів. Українські компанії заявляють, що їх поставки на російський ринок фактично заблоковані. Федерація роботодавців України оцінила можливі втрати експортерів до кінця року в 2,5 мільярда доларів. Київ і Москва вели переговори про врегулювання ситуації, 20 серпня міністерство доходів і зборів України повідомило про повернення митного режиму в штатний режим, однак 21 серпня стало відомо, що розмитнення українських товарів на кордоні триває з застосуванням додаткових заходів контролю.
Федеральна митна служба пояснила, що в так звану групу ризику потрапили товари, які, за оцінкою російського відомства, не мали сертифіката походження, оформленого належним чином.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас