Kodak відроджується: суд схвалив план компанії по виходу з банкрутства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Kodak відроджується: суд схвалив план компанії по виходу з банкрутства

Фондовий ринок
328
Нью-Йоркський суд схвалив план компанії Kodak щодо виходу з банкрутства. План передбачає реструктуризацію Kodak і перетворення її в невелику компанію з виробництва і обробки цифрових зображень. Реалізація плану розпочнеться 3 вересня 2013.
Суддя Гроуппер заявив, що в результаті даної постанови багато з колишніх співробітників компанії втратять пенсії та медичне забезпечення, крім того інвестори зможуть отримати лише малу частину з колись вкладених в Eastman Kodak засобів.
Компанія намагається продати свої активи вже більше року. У січні 2012 року вона подала позов про банкрутство. Відповідно до законів США про банкрутство, це означало запуск процесу реорганізації, в ході якого компанії надається захист від кредиторів.
Раніше Kodak отримала кредит у розмірі 950 млн доларів від банку Citigroup з терміном погашення в 18 місяців, і на час реорганізації змогла продовжити свою діяльність і пошук покупців патентів.
Eastman Kodak оголосила про банкрутство на початку 2012 року, оскільки не змогла адаптуватися до сучасних реалій бізнесу у сфері продажу фотообладнання та витратних матеріалів. У грудні минулого року компанія була змушена продати близько 1,1 тисяч своїх патентів на технології цифрової обробки зображення консорціуму з 12 компаній за 525 млн доларів. Отримані кошти були витрачені на виплати по кредитах.
Eastman Kodak була заснована в 1881 році в американському місті Рочестер винахідником Джорджем Істманом і бізнесменом Генрі Стронгом. За час існування вона зарекомендувала себе як провідний виробник фототехніки, чия продукція користується популярністю в усьому світі. Серйозні фінансові труднощі Eastman Kodak почала відчувати, коли широкого поширення набули цифрові фотокамери.
У 2004 році через падіння попиту компанія відмовилася від продажу плівкових фотоапаратів, а потім і самої фотоплівки. Намагаючись змінити свою бізнес-стратегію, Eastman Kodak інвестувала значні кошти в розвиток цифрових технологій, проте так і не змогла гідно конкурувати на сучасному ринку цифрового фотоприладдя і матеріалів.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас