У США розслідують діяльність банку JP Morgan Chase - він наймав на роботу дітей китайських чиновників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США розслідують діяльність банку JP Morgan Chase - він наймав на роботу дітей китайських чиновників

Фондовий ринок
252
Федеральна влада в Нью-Йорку оголосила про початок розслідування діяльності американського банку JP Morgan Chase в Китаї.
Влада розслідує факти прийому на роботу в банк дітей високопоставлених китайських чиновників.
За даними газети, банк домігся ряду вигідних для нього контрактів з китайським державним конгломератом Everbright після того, як прийняв на роботу сина його глави.
Банк також прийняв на роботу дочку одного з керівників Міністерства залізниць Китаю. Вона також прийшла в банк в дуже підходящий момент – коли керівництво компанії вело переговори з JPMorgan з питань виходу на IPO. У 2007 році ця співпраця принесла “Китайським залізницям” 5 мільярдів доларів.
Закон США від 1977 забороняє компаніям передавати іноземним чиновникам гроші і матеріальні цінності як заохочення. З 1980 року Міністерство юстиції США регулярно викриває компанії в подібних порушеннях.
Якщо раніше наймання на непублічні посади родичів високопоставлених чиновників розглядалося як канал для передачі хабарів, то у випадку з JP Morgan регулятор пішов ще далі і спробував довести, що отримання роботи в банку – вже заборонена нагорода.
Досі прийом на роботу дітей чиновників був широко поширеною практикою, в тому числі і в США. Як відзначає WSJ, пояснення цьому не кримінальні наміри, а хороша освіта і практична підготовка таких людей.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас