Hyundai втратила $ 39 млн в перший день страйку профспілки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Hyundai втратила $ 39 млн в перший день страйку профспілки

Фондовий ринок
347
Найбільший автовиробник Південної Кореї Hyundai Motor Co. втратив $ 39 млн через припинення виробництва у вівторок – в перший день страйку профспілки.
Співробітники Hyundai планують продовжити страйк у середу, а потім 22 серпня повернутися до переговорів. Через чотиригодинну відсутність 45 тис. співробітників на робочих місцях виробництво автомобілів впало на 2,1 тис. одиниць.
Як повідомлялося, про страйк було оголошено ще 14 серпня. У зв’язку з особливостями законодавства профспілка могла реалізувати своє право тільки через 6 днів.
Раніше переговори між робітниками і компаніями, що проходили останні три місяці, не принесли результату. Профспілки наполягають на підвищенні заробітної плати темпами істотно вище інфляції, а також хочуть отримувати інші бонуси, такі як субсидії на навчання дітей співробітників.
Торік дії страйкуючих завдали корейським автовиробникам збитків на суму близько $ 1 млрд. У цьому році робочі Hyundai провели 8-тижневий частковий страйк, яка обійшовся компанії більш ніж в $ 900 млн.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас