Сім'ям робітників, загиблих на заводі "Стирол", заплатили по мільйону гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сім'ям робітників, загиблих на заводі "Стирол", заплатили по мільйону гривень

Особисті фінанси
844
Сім’ям робітників, загиблих на заводі «Стирол» у Горлівці, виплатили компенсації. Дружини і діти чоловіків, які не повернулися зі зміни, отримали по одному мільйону гривень. Прес-служба підприємства повідомила, що концерн взяв на себе також всі витрати на лікування тих, хто вижив.
Як повідомили «Погляду» в Донецькому обласному клінічному територіальному медоб’єднанні, станом на вчорашній вечір в реанімації залишається тільки одна людина, ще 28 працівників «Стиролу» лікуються в лікарні профзахворювань.
Нагадаємо, 6 серпня на підприємстві «Стирол» під час планового капітального ремонту заводу № 1 стався викид аміаку. В результаті НП загинули шість і постраждали близько 30 осіб. Прокуратура Донецької області почала кримінальне розслідування за статтею «Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою». Можливою причиною аварії прокурор Горлівки Олег Колесник назвав людський чинник.
Виплати сім’ям загиблих «Стирол» провів наприкінці минулого тижня. Родичі, які втратили своїх годувальників, отримали по 1 мільйону гривень.
«Ми сприяємо роботі всіх держкомісій, які проводять перевірки на підприємстві. Зараз наш пріоритет – підтримати наших постраждалих співробітників та їх родини», – сказав голова правління концерну Сергій Павлючук.
Співробітники підприємства підтвердили «Погляду», що «Стирол» у повному обсязі оплачує лікування та реабілітацію всіх постраждалих співробітників, а також надає їм матеріальну допомогу. Ще вчора вранці в реанімації Донецького обласного клінічного територіального медоб’єднання лежали двоє.
«Один з них вже виписується, стан другого стабільний, його життю ніщо не загрожує, – повідомили нам у реанімації. – Надалі вони обидва будуть проходити лікування – спочатку стаціонарне, а потім і амбулаторне – у лікарні профзахворювань».
До слова, саме там зараз лікуються ще 27 постраждалих в результаті вибуху. Втім, на форумах досить часто можна прочитати думки, що подібна щедрість – не більше ніж спроба зняти з себе частину відповідальності за смерть заводчан.
«Садити треба таке керівництво! Щоб на хімзаводі не було достатньо протигазів?! Це просто злочин!» – пише на одному з форумів користувач Vlad.
Інші ж учасники форумів і зовсім запевняють: подібні НП відбуваються досить часто, а місцеві жителі вже навіть звикли до них.
«В черговий раз НП, і вкотре жителів про це навіть не сповістили. Блін, де наш довбаний штаб цивільної оборони Горлівки?! Я підозрюю, що навіть коли все місто буде задихатися – і в цьому випадку не включать оповіщення!» – обурюється користувач міського порталу під ніком Добрий.
За матеріалами:
Погляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас