У Києві різко зросла кількість випадків шахрайства при оренді житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві різко зросла кількість випадків шахрайства при оренді житла

Нерухомість
7574
У порівнянні з літом минулого року, число заяв про шахрайство при оренді нерухомості збільшилася майже вдвічі. За офіційною інформацією з МВС, тільки в Києві станом на 30 липня було зареєстровано 23 злочини, скоєних під приводом здачі житла в оренду. Найбільше таких випадків зафіксовано у Шевченківському районі. Причому ця цифра не показує всієї ситуації, адже в багатьох випадках люди не звертаються до міліції.
При цьому, шахраї використовують вже давно всім відому схему. В оголошенні вони вказують занижену на 20-30% нижче ринкової ціну оренди квартири. При показі житла підставні власники розповідають про те, що у них термінове відрядження за кордон або ж про хворих родичів. Далі з орендаря береться передоплата на 3-4 місяці і навіть підписується договір.
Після псевдо-власники просять в’їхати нових орендарів через тиждень-два, щоб вони змогли закінчити всі справи по квартирі. А по закінченні цього часу на порозі квартири виявляються близько десятка таких людей.
До слова, за даними DOM.ria.ua, в кінці серпня – початку вересня кількість таких випадків з шахрайством може збільшитися, оскільки це пік попиту на житлову оренду. У місто повертаються студенти і більшість з них намагаються вирішити питання з оренди самостійно, або звертаються в сумнівні інформаційні агентствам, що збільшує можливість потрапити на шахраїв.
За матеріалами:
Dim.Ria
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас