Фондовий ринок Єгипту впав на 4%, через заворушення в країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок Єгипту впав на 4%, через заворушення в країні

Фондовий ринок
387
Фондовий індекс Єгипту в неділю, 18 серпня 2013, відзначився максимальним падінням за 4 місяці. Заворушення в країні тривають, і в черговому зіткненні загинуло більше 100 людей.
Основний фондовий індикатор втратив за день 4%. На тлі масових заворушень в останні кілька днів у Єгипті вже закрилися деякі великі іноземні промислові підприємства, та й по туристичній індустрії завдано серйозного удару.
Все це може ще більш істотно ускладнити економічний стан країни, яка зараз і так тримається на плаву тільки за рахунок допомоги союзників з Перської затоки. Зростання безробіття в такій ситуації лише посилить соціальну напруженість.
Деякі економісти навіть висловлюють побоювання, що Єгипет може піти шляхом Алжиру, де конфлікт армії та ісламістів в 1990-х рр.. привів до затяжного збройного протистояння.
Так чи інакше, поки єгипетський фондовий ринок все ще на 19% вище червневого мінімуму. Інвестори грали на підвищення в надії, що повалення Президента Мухаммеда Мурсі дозволить країні отримати більш ефективний уряд. Однак поки ці надії не виправдовуються, і в учасників ринку достатньо приводів пограти на зниження.
По сусідству, в Саудівській Аравії, фондовий індекс піднявся на 0,3% і досяг нового максимуму за 59 місяців. З початку року приріст склав вже 20%.
В Об’єднаних Арабських Еміратах індекс знизився на 0,2%, але падіння не суттєве, особливо враховуючи той факт, що з початку року індикатор додав уже 61,9%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас