Індії загрожує найсильніша криза за 20 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індії загрожує найсильніша криза за 20 років

Валюта
1779
Індія активізувала свої зусилля для того щоб зупинити падіння рупії і відтік капіталу. Ці фактори штовхають економіку до самої сильної кризи більш ніж за 20 років.
Резервний банк Індії скоротив для місцевих компаній обсяг коштів, які вони можуть інвестувати за кордоном без дозволу, до 100% від їх власного капіталу (раніше цей показник становив 400%).
Громадяни Індії тепер можуть перевести за кордон тільки $ 75 тис., а не $ 200 тис., як раніше.
Чиновники намагаються обмежувати грошову масу, валютні похідні фінансові інструменти і стримувати імпорт золота, але це не зупиняє падіння рупії, яка вже опустилася до рекордно низького рівня. Індії необхідно залучити капітал для фінансування рекордного дефіциту поточного рахунку платіжного балансу.
Рупія ослабла на 28% протягом останніх двох років, і це найсильніше падіння з 1991 р. Цього року рупія втратила 11%.
“Я не думаю, що це вирішить проблеми Індії, в кращому випадку вона обмежить потоки на рік на $ 5 млрд, що не усуне пролом, – вважає Бхану Баведжа з UBS. – У ту хвилини, коли ви обмежуєте відтік, люди почнуть говорити про законність контролю за рухом капіталу, хоча це стосується лише місцевих жителів, а не іноземних інвесторів”.
Щоб стримати падіння валюти, ЦБ підняв відсоткові ставки і обмежив доступ банків до ліквідності через аукціони РЕПО. Також були збільшені імпортні мита на золото і срібло. Але всі ці зусилля поки не привели до скорочення відтоку капіталу, також як не привели вони до скорочення дефіциту рахунку поточних операцій, який у минулому фінансовому році виріс до 4,8% від ВВП, що є рекордним значенням.
Уряд прагне скоротити показник до 3,7% ВВП або $ 70 млрд у цьому році.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас