Глава Oracle: Google творить зло, а Apple без Джобса прийде в занепад — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Oracle: Google творить зло, а Apple без Джобса прийде в занепад

Особисті фінанси
1724
Ларрі Еллісон (Larry Ellison), третя найбільш заможна людина в Америці і виконавчий директор компанії Oracle, дав чергове рідкісне, але різнобічне інтерв’ю Чарлі Розу (Charlie Rose) з CBS News.
Компанія Oracle розвиває широко використовувані бази даних та системи, які застосовуються на веб-серверах від банківських онлайн-платформ до систем резервування авіаквитків. Компанія зараз зайнята судовою тяганиною з Google, і Ларрі Еллісон вважає, що пошуковий гігант використовує мову програмування Oracle без дозволу.
«Ми не конкуруємо з Google. Ми не займаємося нічим, що робить Google. Ми лише вважаємо, що вони користуються нашим майном, і це неправильно. Це зовсім окрема тема… Я думаю, те, що вони зробили, – абсолютне зло», – прокоментував ситуацію глава Oracle.
Компанія стверджує, що в процесі розробки мобільної операційної системи Android Google повсюдно використовує інструменти Oracle Java, а потім застосовує автоматичний алгоритм і конвертує код у власний формат Android. Пан Еллісон говорить, що Ларрі Пейдж (Larry Page), відомий своїм слоганом «Не будь злим», на цей раз допустив помилку…
«Це дійсно турбує мене. Я не розумію, як він може думати, що припустимо просто копіювати чужі напрацювання. Це дійсно турбує мене», – повторившись, висловив своє обурення керівник Oracle по відношенню до вчинків свого тезки, який очолює Google.
Ларрі Еллісон також висловив свої похмурі прогнози щодо майбутнього Apple. Покійного главу Apple Стіва Джобса (Steve Jobs) він назвав своїм кращим другом протягом 25 років, дивовижним винахідником, порівняв його з Едісоном і Пікассо, і висловив переконання, що Apple, ймовірно, буде занепадати, втративши такого керівника. «Я не принижую Apple. Я як Тім Кук. Думаю, у них багато талановитих людей… Але Стів Джобс незамінний », – додав він.
На питання журналіста, коли ж Apple справді почне скочуватися вниз, пан Еллісон сказав: «Гаразд, гаразд. Я повідомлю про це публічно», і знову повторив свою думку:« Він незамінний… Вони й близько не досягнуть тих же успіхів, тому що його вже немає».
Ділячись своїми спогадами про кращого друга, він описав останні тижні і дні його життя: «Ми завжди ходили на прогулянки. І вони ставали все коротшими. Ближче до кінця ці, так би мовити, прогулянки були навколо одного або, може бути, чотирьох невеликих об’єктів. Мені доводилося просто спостерігати, як він слабне. Це був найсильніший і найвпертіший з людей, яких я знав або колись зустрічав… Рак виснажив його, і Джобс прийняв рішення відмовитися від лікування. Він просто втомився боротися, втомився від болю. І він вирішив припинити прийом ліків, що шокувало Лоррейн і всіх навколо. Він просто відмовився від медикаментів, я думаю, в суботу або неділю, а в наступну середу його не стало».
Переходячи до питань онлайн-безпеки та державних програм спостереження, Ларрі Еллісон висловив підтримку практиці, що проводиться Агентством національної безпеки (яке, між іншим, використовує технології баз даних Oracle), назвавши її чудовою і абсолютно необхідною для зниження кількості терактів подібних недавнім в Бостоні. Проте він також висловив переконання, що якщо уряд почне використовувати стеження не проти терористів, а своїх політичних опонентів (наприклад для перемоги на виборах), то тим самим він перейде межу.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас